april 2016

Tigern er selektiv koseteTigern er egentlig en ganske kosete fyr, i hvertfall helt innerst inne i det dypeste delen av puse-hjertet. Det er bare det at han ikke helt har kommet ut av skapet ennå. Han er bare sånn selektiv kosete med enkelte utvalgte av flokken.

Han har helt fra han var liten pusunge, hatt det veldig travelt med alle ting, og rett og slett ikke hatt tid til å sitte stille å la seg kose med, det er den offisielle teorien. Men det er mulig han egentlig ikke var så fryktelig interessert i den kosingen når han var ung. Det var faktisk sånn, at så snart han ante at mor hadde til hensikt å bedrive litt kose greier, så gjorde han seg sikkelig travel og stakk til skogs.

Litt sånn: "hei hei, nei du det er nok noen mus som burde fanges nå ser du " eller "og se på de skjærene de må settes litt i respekt først", type "jeg går bare en tur ut nå mor, det er noe viktig jeg må fikse ser du"... jaja så måtte mor bare vente litt til da vet du, for mannfolk må jo en liten tur ut i boden, sånn er det bare. Sånn er det for tigre også egentlig, det er helt sikkert. 

Av og til har jeg tenkt, at Tigern rett og slett er veldig forfengelig av seg, og at han kanskje ikke liker å bli rufset til i sveisen. Ja dere vet, sånn som ungdommen, som styler og sprayer og styrer på, så dersom du er uheldig å komme borti håret deres så brekker det nesen av. Ja, ikke for alle ungdom selvsagt, for nå vil de unge damer han superlangt hår, men for gutta boys ikke sant, de liker å style seg til.

Med dette i tankene så forsto jeg liksom helt greit at pus rygget tilbake eller trakk hodet raskt unna når det var snakk om potensielle kose situasjoner og han veik sikkelig unna, du kunne liksom ikke la være å legge merke til det. Jeg innrømmer at jeg av og til ble litt fornærmet sjøl, hæ katterakkeren som jeg skjemmer bort etter alle kunstens regler vil ikke kose med sin egen adoptivmor.

Av og til lurte jeg litt på om katterakkeren tenkte han rett og slett var for fin for oss. At han kanskje tenkte han nedstammer direkte fra faraos katter og at han har en Guddommelig status. Så Guddommelig at han langt overgår de tobeinte i denne residensen.Kan hende han ser for seg silkeputer og matfat av reneste gull og at akvarietanken til  drikke er proppende full av gullfisk. Mulig han tenker at tobeinte er til for å tjene hans ønsker å behov og kommer løpende med fersk fugl. Ja hvem vet, mulig han har et kongehjerte, men enn så lenge må han klare seg med tepper av strech laken og flees, de kan nemlig kokvaskes.

Jeg må faktisk innrømme at jeg har begått kriminelle handlinger ved frihetsberøvelse.Det er jo en alvorlig sak egentlig. Jeg må nemlig innrømme at jeg en periode fanget katterakkeren og rett og slett tvangs-kose han. Ja jeg hadde gode hensikter altså,og jeg var desperat. Jeg tenkte at dersom han bare venner seg til litt kosing hver dag så går disse nykkene over med tiden. Men det må jeg si sånn tvangs-kosing var jammen med livet som innsats, han vrir seg som en ål og de klørne kommer jammen til nesten overalt. han klorer ikke, men han vet å sette de klørne strategisk rett inn i siden på deg, litt som akupunktur, oj det kjenner man godt ja. 

Tigern har en svak side, Han elsker menlig ros, du ser hvordan han nesten vokser når han får skryt for de fine tigerstripene og den blanke pelsen. Han storkoser seg, Så jeg tenkte at det mulig var en vei inn til pusehjertet, men han gir ikke ved dørene. Ikke pokker om den katta innyndet seg til noen form for kosestund uansett hvor mye jeg skryter og øser over med komplimenter. Tigern var rett og slett ikke så billig. Kun hvis det var snakk om store godbiter av en annen verden, type biff eller laks, ja så ante du en bitte liten muligheten til litte bitte gran kvalitetstid. 

Egentlig så husker jeg at familien jeg fikk han av når han var liten pusunge faktisk sa det til meg, "denne pusen er ikke noe kosete altså" nesten som at de unnskylde hans mangelfulle sosiale gener. Men jeg må jo bare si, at der de så en gråstein der ante jeg en skinnende diamant, ja i hvertfall litt kråkesølv i det minste. Og jeg fikk rett, det tok bare litt tid. 

Jeg må jo si at i dag ca syv år (jeg har kommet ut av tellinga, mulig det er åtte...) senere har katterakkeren for såvidt kommet delvist ut av skapet. Men det gjelder kun for mor eller min ene sønn, ellers er han ganske iskald. Ja, ikke hvis du har et eller annet som ligner på mat selvsagt, Han selger sjelen sin for hva det skal være når de kommer til mat, akkurat det der er helt sykt. men når det kommer til kosetid, ja da er det bare mor som gjelder. 

Men nå har Tigern har endelig skjønt det, og har lagt inn fast kosetid når mor kommer hjem fra jobben. Mulig han ante at enten burde han ta seg kraftig sammen å innvilge litt kosetid ellers så gikk han på hode og ræva ut i kulda.Så nå har vi fått en ordning på dette. "flokken" møtes ved døren og så skal det hilses og så gå tur for å tisse ute (ikke mor da..) og så går vi inn.

Da skal Tiger bæres. Han står da på to bein og strekker sine to forlabber opp mot mor og skal løftes opp som et barn og bæres litt rundt. Da vil katterakkeren ha kos og litt koseprat. Jeg forteller om dagen og spør hva han har drevet med. Sånn tusler vi rundt i fem minutter ca og så er han fornøyd, og det er jeg også. Alle er glade. Han startet med denne koselige ritualet for et par år siden når han sleit litt med den derre spiseforstyrrelsen og siden har vi gjort dette. 

Han glimter også til med å ligge på fanget,men det er sjeldent. Tigern liker best å sitte ved siden av eller ligge oppå ryggen min mens jeg skriver her nå for eksempel. Han ligger gjerne ved siden av å ser på det jeg gjør på pc. Han kan rett og slett finne på å gi meg et lite kyss dersom jeg er riktig heldig. Han er typen som susser på øyet, helt rart, men sånn er Tiger. Så endelig har jeg fått en litt under gjennomsnittet kosete type, men jeg må si at han tar det igjen på sjarmen. 

God fredag, god helg!

Hjerteklem!!!!!!

#katt #tigeren #tigerhistorie #katthistorie

Chic i sommer skjørt

Jeg lengter etter sol og varme. Etter helgens sjokk med snøvær og iskald vind tenkte jeg at vi må ha en motvekt vinterens forhåpentligvis siste kalde gufs.

Hva er vel ikke bedre enn å planlegge sommerens skjørt? Jeg er veldig glad i å bruke skjørt, det er ingen hemmelighet for de som kjenner meg godt. Ingenting er mere stilig en et lekkert skjørt stylet med topp, jakke eller genser og lekre sko. Det er helt mulig å ta disse nydelige skjørtene i bruk allerede nå, man må bare ha en strømpe under og en genser over. Et lite tips med å bruke skjørt vil jeg gi dere, dere vet det sikkert da. Dersom det ikke er sydd inn underskjørt så ta på et underskjørt. Da faller stoffet mye penere ikke sant, og henger seg ikke opp i strømper eller toppen og det kryper ikke oppover når man går :) Og en ting til du slipper å lure på om du er gjennomsiktig i motlys jaja kan hende du ikke tenker så fryktelig mye på akkurat det da. Nå tenker jeg at sommersolen bare må komme slik at jeg kan bruke mitt nye sommer skjørt, mitt er mørk bringebær rødt omslags skjørt, Gleder meg til å vise det frem.


Den beste følelsen når man står opp om morgenen, solen skinner, og man kan faktisk kjenne at det er en pynte seg dag. Så herlig å kunne trylle frem et nydelig sommer skjørt og svinse rundt i hele dagen. Det må man jo bli glad av eller? 

Jeg synes disse a-line skjørtene med lengde til nedenfor kneet er helt fantastisk. Men det er helt fantastisk vanskelig å finne dem i butikkene. Det er synd, og litt av en utfordring når man har litt høyde. Det meste havner godt over kneet og det er ikke alltid så pent egentlig. Mulig du har sett noe og kan tipse meg?

Sjekk det stilige antrekket, til å dø for...


SONY DSC
Sommerens store glad-farge, okergult. 

Ja da får vi se da folkens, om ikke det blir noen fine å pynte seg med skjørt dager snart :) 

Ha en strålende kveld.!!!

Hjerteklem!!!!


 

HverdagslivHverdagen og livet i Meiersvingen er veldig travel om dagen. Far i huset jobber tredobbelt med oppussing av stue for mor, jeg hjelper til med det jeg kan da altså...som nok burde vært litt mer. Men jeg er best på å male og sånt, ikke så god på å snekre. Men så har jeg ikke forsøkt så mye heller jaja.. Og hvertfall samtidig som far jobber og pusser opp så skal han ha ferdig båten så vi kan få den hjem fra Tønsberg. Ikke rart far i huset er litt sliten, så da må jeg passe litt ekstra på han da. 

Så idag laget jeg deilig elggryte til middag og så fikk han makroner til dessert. Så får jeg ta meg av alt det praktiske ellers da. Jeg er heldig som har så flink mann. Vi styrer litt mye for det er planlagt to nyfødt-fotograferinger midt oppi dette kaoset og for å si det sånn, det er jo stua jeg bruker til dette hehe så tiden strekker ikke helt til når disse babyene kommer før termin :) men men da får vi bare ta det som det er. Jeg skal jo bruke bakgrunner og slikt så at veggen ikke er helt ferdig det kommer ikke til å synes. Jeg bare elsker å ta bilder av nyfødte, de er så herlige. 

Ellers styrer jeg å tar foto her dag og nå har jeg kommet til foto nr 26. da er det bare 339 igjen :) herlig. Dette har jeg mye morro med altså, men jeg merker at jeg gjerne vil at fotoet skal være bra da, så jeg må bare lære å legge lista lenger ned. Jeg har ikke vist frem så mange her i det siste mulig jeg får komme med et lite presentasjon av de siste senere, eller du kan sjekke ut på Instagram under TINAAILEEN så ser du de der også. 

Ha en strålende kveld. 

Hjerteklem!!!!!! 

 

 

Hør etter da!!! jeg har noe å si!Hurra i dag har jeg blitt tante til en liten tulle!!! Endelig kom hun til oss og nå er jeg så kjempeglad og lettet over at alt er vel overstått. De siste dagene har jeg bare røra rundt her og ikke fått gjort noen ting. Som om det var jeg som skulle føde haha men For all del, tanter blir litt sånn tussete de også altså. Noen som kjenner seg igjen? Så da har dagene bare gått og jeg har rett og slett bare sånn, nesten blogget men ikke postet noe, og nesten ryddet og nesten fikset ting og vel jeg har fått unna stort sett ikke noe. Haha.... men jeg kommer sterkt og grusomt tilbake :) sånn akkurt nå.

Av og til tenker jeg sånn hva i alle dager driver jeg med? Men så må jeg bare le av det derre der, for jeg driver jo med å har det koselig, jeg jobber med å nyte livet utforske nye ting og prøve ut alt jeg har lyst til. Dagene går unna så fryktelig fort og jeg har saktens brukt alt for mye tid til å bare vente. Jeg har egentlig ikke helt skjønt hva jeg ventet på. Men det var liksom noe,hele tiden, vente på den riktige tiden, på noen, vente til barne blir store, vente til jeg blir slankere, sterkere, penere,klokere,flinkere. Mulig det var troen på at det skulle komme dalende ned et skilt med en stor blinkende pil hvor det sto "det er her det er", eller om det skulle åpenbare seg noe magisk, ja dere skjønner, det noe...med meg å det å utsette ting rett og slett.

Det har jeg nå sluttet med da. Nå er det blitt sånn at jeg hopper uti det og bare forsøker, som en annen testpilot. Noe går sikkelig dårlig men det meste går utrolig bra og da blir jeg jo motivert til å forsøke igjen. Det værste som fins når man forsker på ting og vil prøve seg, det er negative folk. har du merket det? sånne som må bare legge til noe surpomp-greier når jeg forteller om det jeg driver med. Forleden forsøkte jeg å fortelle om at jeg blogger. her er hva som hendte:

Meg: "ja, jeg har  startet å blogge jeg ser du, det har jeg masse morro med"

Andre personen: "å ja, ja jeg har hørt om disse bloggerne, de er bare opptatt av trening og slanking og det er jeg helt imot. Det er så mye kroppspress i samfunnet"

Meg: "Å, ja, det er jo sant, men jeg vil gjerne spre litt hverdags glede jeg da, det er mitt mål at noen kan bli litt glad over det jeg gir "har du tittet på siden min?" 

Andre personen: "blogging er rett og slett dårlig påvirkning av unge, de lærer å spise helt feil og ender opp som spiseforstyrret" 

Meg" jeg tror ikke noen bloggere ber unge folk sulte seg inn i spiseforstyrrelser"  Blir avbrutt av lang tirade om hvor negativt det er med sånn blogging. 

"Flott" tenker jeg inni meg, du gidder ikke engang å lytte til det jeg har å si. Vet du, jeg er ikke sikker på om jeg er så interessert i å lytte til dine klager og negative holdninger. Hvis du virkelig bryr deg om dette temaet ditt, så gjør du noe, bidra med noe, hjelp noen. Å slutt å rakke ned på folk som faktisk vil noe med bloggingen sin, som engasjere seg og deler litt av sin tanker, tid og liv. Kan hende hvis du hadde sett litt utenfor ditt eget så ville du sett et annet menneske. Jeg er så lei av folk som er så lite støttende at de ikke gidder å trykke liker engang, når deres bekjente eller familie deler noe i sosiale medier. Ja, dere forstår det surpomper at sosiale medier slutter å funke når dere slutter å bruke det, slutter å bry dere, slutter å snakke med hverandre, da tar likegyldigheten over.... Mulig du ikke bryr deg om akkurat meg, det får være greit det. Men jeg nekter å akseptere de grensene du forsøker å sette for mitt liv. 

Jeg kommer til å fortsette å utforske, lære mye ting blogge om alt som faller meg inn og det er greit for meg at du ikke liker det jeg deler. For jeg regner med at du ikke liker det når du er taus? du bryr deg ikke? likegyldig?du bare tar til deg selv og gir ikke tilbake?

Men jeg tar ikke imot din likegyldighet, jeg vil ikke ha den: takk men, nei takk jeg er forsynt. 

Jeg har det travelt med å leve mitt liv med å finne ut av ting, oppleve alle sider av livet, nyte hverdagene. Kose seg litt hver dag. Pynte seg litt hver dag, Hver dag bør være som en liten fest. Det skal være noe glede og magi i min hverdag. Derfor gir jeg deg ikke lenger argumenter eller forklaringer til deg som ikke støtter, du må gå din vei selv. Jeg kan godt heie på deg, men jeg beklager, jeg gir deg ingenting av min energi lenger, det er et slags brudd mellom oss nå.

Jeg vil omgi meg med folk som heier på meg som støtter som gir av seg selv som kommer meg gode ord, motiverer, takker for hjelpen. 

Så hør etter da! Burde jeg ropt ut høyt til surpompen! VET DU HVEM JEG ER? vet du hva jeg bryr meg om? hva jeg tror på? Men jeg gjorde ikke det, ville ikke såre. Du la ikke merke til at jeg ble sint og trist, du var for travelt opptatt med å dømme meg og alle mine kollegaer.

Hvis du er interessert kan du jo ta kontakt da, bli min venn så kan vi jo slå følge på veien videre et stykke? Men da må du gidde å bry deg. 

Hjerteklem!!!!!!!!!!

PS! Å de makronene på bildet er de aller første jeg har laget og de ble supergode, bare for å gni det inn :) Det var en fantastisk blogger som la ut oppskriften til disse og de var idiotsikre   

Tigerns revir er infiltrert av mobbereJada det er helt sant. Jeg har faktisk vært vitne til og helt uskyldig offer for dette sjøl, og maken til fekkhetens nådegave de er velsignet med har jeg aldri sett. Ja det har seg nemlig sånn at Tigern og jeg, og resten av familen, vi bor i et tettbebygd villastrøk, men relativt nært til skogen. Faktisk så nær skogen at far i huset en gang var vitne til Elgjakt rett utenfor sin egen hekk. Ja det skulle man ikke tro, men det er også helt sant. Skogen konge ble avlivet rett utenfor stuedøra her, da holdt Tigern seg inne et par dager for sikkerhets skyld og jeg skjønner han godt. Dersom Skogen konge ikke går trygt ute på gangveien her, hva da med en hel Tiger? Borte bra men hjemme beste sier Tigern og tverr-snur på trappa og går rett inn å legger seg på den nystrøkne duken. 

Men det var de skjæren da ser du. Var de jeg ville fortelle deg om. Her forleden da jeg, Tigern og bikkja gikk vår sedvanlige rett etter jobben liten luftetur rundt sletta her, ble vi rett og slett trakasert av en gjeng skjære-mobbere. Altså helt ut av det blå kommer de og angriper med sitt mektige luftforsvar. Det var en tre fire stykker som liksom stupte ned over hodet på oss og riktig ville jage oss bort. De var typisk sinte for noe, sikkelig grinete skjærer. Men vi var jo helt uskyldige, ikke hadde vi skremt noen, ikke har vi røvet skjære-egg og ikke har vi spist noen av dem til middag. Tigern og jeg er riktig nokk glad i fugl, med skjære står ikke på menyen for noen av oss. Jeg har opplevd måker som oppfører seg sånn men aldri skjærer? merkelig. 

Jeg trodde faktisk at Tigern hadde fanget en skjære for en stund siden.For jeg kom over han når han lå og slappet av på trammen og en pjuskete skjære satt ved siden av han. Men det viste seg at Tigern ikke hadde et snev av interesse for den fuglen og at skjæra faktisk hadde skadet vingen sin. Det så nesten ut som om den ba om hjelp. 

Vi forsøkte å hjelpe vi altså, mor er jo tross alt forpliktet til å yte akutt helsehjelp i nødens stund, det har jeg lovet på ære og sanvittghet når man er i sykepleierfaget. Men han pjuske skjæra samtykket ikke i å fanges så da fikk naturen gå sin gang...Tror ikke den skjæra stolte på at vi hadde gode hensikter, han tenkte nok at hu der, som har en sånn kompis, med så lange tenner nei, vettø hva, da dauer jeg heller av sult enn å nedverdige meg til å reddes av sånne...som sikkert spiser meg opp til kvelds. "Men vi spiser jo ikke skjærer vi Tigern, men de hører jo ikke etter de møkka-fauler"  sier jeg de er helt umulige... og de formerer seg som kaniner.

Når jeg flyttet inn her var det to stykk, frekkaser som bodde her, men de har fått barn og så har de fått barna fått barn igjen og nå talte jeg rundt en femten skjærer i toppen av et tre forleden, hvor de ofte har styremøte. Jøss det er mange. "Tigern, før vi vet ordet av det,  så overtar de hele området her", sier jeg mens jeg skuler til tretoppene for å unngå luftangrep. "Mulig de forsøker å snik infiltrere området før de flytter inn i villaene og overtar godstoler og sofakroken". "Da er Pizza fredag en saga blott Tigern, og vi må overta de trekkfulle skjæreredene for ikke å fryse i hel" Tigern skuer på meg som om mor har litt sprø. Men det er akkurat det som holder på å skje for senere på dagen skjer det nemlig....

Vi sitter å aner fred og ingen fare, lager tomatsuppe middag da vi hører rare lyder fra pipa. Jøss, det er ikke jul nå Tigern sier jeg, Nissen har vel ferie? Men den rare lyden fra pipa gir seg ikke. Hm, jeg får assosiasjoner til tidligere hendelser med skjære og en kråke, nedfalt i pipa, som faktisk greide å presset seg ut i luftehullet inni peisen for å overleve, der satt den å kakket på peisdøra for å få komme ut liksom, jøsses. så med dette i tankene kikket jeg og Tigern forsiktig inn i feierluka...Nei ikke no annet en...kvister???

Jasså!! vi ha fått leieboere som ikke betaler for seg! "Tigern vårt territoret et infiltrert av frekkaser". "Vi er passet opp på hjemmebane og skjære-terroren er rett og slett snik flyttet inn i pipa". Tigern glaner inn i feier luka og snuser på bevismaterialet. så stormer vi ut på trammen og ser opp på pipa, Jammen!!! meg pus, der stikker det en lang kvist opp av toppen på pipa og en sjærehale titter litt frem bak en kant. "Nei nå!!! "Nei, dette, finner jeg meg ikke i. Tiger nå skal de jammen få det...La oss røyke dem ut som rotter". Vi tenner opp i peisen og så blir det blir veldig stille på toppen av taket. "Tigern nå tenker jeg røyk signalene går i skjære-leiren " haha

Kun en kvist stikker opp av pipa som bevis for at her er foregått innvadering av nytt land. Dette er Krig og vi nekter å gi oss for skjære-terror. "Tiger Mor skal opp på taket å kaste ut djevelskapet en gang for alle" Jeg ser at katterakkeren liksom godter seg når mor resolutt finner frem stigen og sopekost for å gå til krig...

God helg!!!!

Hjerteklem.
Sånn ser Tigern ut når han skal kjekke seg å posere for kamera, for en jåle.


Tigern fikser seg godbiter selv... 

 

#katthistorie #tigern #katt 

3. Gode og sunne middager når du vil ned i vekt.

Jeg er blitt oppfordret til å legge ut noen gode og sunne oppskrifter. Siden jeg er opptatt av å lage ren mat så blir det ingen raske pose greier hihi Men du får igjen i tonnevis med gode smaker, stolthet siden du var mesterkokken og kroppen din er lykkelig over å unngå alle tilsetningsstoffer og kunstige E greier..

Jeg har tenkt at siden veldig mange som vil spise sunnere savner litt kosemat, så falt valget på tre retter som er veldig gode på smak og er kosemat-vennlige. 

1.Varm Taco salat. (4pors)

4. kyllingfileter, skjær i strimler

1. stor gul løk, kuttet i strimler

1. stor gul paprika,kuttet i strimler

3. hjertesalat,kuttet i passe biter

2.bokser cherrytomat del i to. 

To avokado i skiver.

Marinade: saften av 2 lime,1ts chili krydder, 1,ts cumin,hakket frisk koriander, event tørket, 2 hvitløksbåter, Litt olivenolje.

Vinaigrette: saften av 2 lime, hakket koriander, 2 hakket hvitløksbåter, 2 ts honning, 1/2 dl kaldpresset olivenolje, salt og pepper. 

Hakk ferdig alle ingrediensene og fordel på tallerkner, Kylling marinerer i 30 min før den stekes med marinade i stekepanne i 2-3 minutter. Legg de direkte på salaten og ha litt vinaigrette over. Og vola! fiks ferdig taco salat! 


2. Blomkål-ris

1. stort blomkålhode, rives på råkostjern eller i foodprosessor til småkornet konsistens.

1.stor gul løk, i små biter,vårløk og purre funker også

1.pose grønne frosne erter

1.grovt strimlet stor gullrot

1.rød paprika

2-3 egg.

meierismør til steking 

salt, pepper, chilipulver 

Når alt er hakket og strimlet fint, starter du å steke blomkål i stekepannen m en ss smør, rør litt rundt stek i 3-4 minutter. ha i løk og gulrot pakrika fres dette sammen. når alt er mørt ha i krydderet og rør inn eggene. bland godt sammen og server. Deilig stekt blomkålris.

Tips! Denne funker sikkelig godt i lunchboksen også. Man kan tilsette stekt karbonadedeig eller kylling også for mere proteiner. Forsøk med gurkemeie krydder på kjempegodt.

 

Sitron og hvitløk bakt laks

Lag laksefiletene klare, en til hver servering

Saft fra en sitron

frisk persille finhakket

fersk dill event tørket

Hvitløkbåt hakket (En halv til hver serverign ca)

Pepper, salt, meierismør.

Skvis sitron over fisken,Rør sammen krydderet og urtene sammen med litt smeltet smør, hell over filetene, Bak fisken i ovnen 225 grader i 10 min. server med Grønnsak mos av brokkoli.

 

Da håper jeg det smaker!!!!!!!

Hjerteklem!

#sunnmiddag #lettmiddag #kosemat #fredagstacosalat

 

Mat som hjelper deg å få flatere mageEn flat mage skapes på kjøkkenet sies det. Ok mulig det, men det hadde vært så greit å bare bake den som en kake liksom :) men det er ikke helt sånn da.

Men det er sant at endel matvarer kan hjelpe deg å miste ekstra fett og hjelper til med å booste forbrenningen din. Nå er det jo sånn at du ikke bare kan spise deg til en flatere mage, du må jo trene litt også altså. Men en ekstra innsats med kardio trening og styrke og ved hjelp av supermat så kan du fortsatt rekke å miste litt overflødig fett før bikinien skal frem

Men det er viktig å ha en rett sammensatt matplan og følge opp din treningsplan for å lykkes. Det er nok ingen snarvei her, men meg hjelp av rett kost og disse super matvarene blir jobben lettere. 

Mat som brenner fett. 

1. Havregryn med kanel. Havre har gode fiber og proteiner og holder blodsukkeret lavt og metthetsfølelsen varer lenge. Kanel hjelper deg med å holde blodsukkeret nede fordi det inneholder polyfenolet MHCP som etterligner insulin, og den har gunstig effekt på fett og farlig kolestrol i årene. Kanel har mange flere gode egenskaper men pass på dagsdosen ikke overstiger 1,4 gram, for den kan påvirke leveren din.

2. Chilli, pepperfrukt inneholder capsaicin som hjelper til med å øke forbrenningen i cellene. Den er full av antioksidanter  og inneholder vit a,b,c

3. Grepefrukt, hjelper til med å senke ditt insulinnivå, noe som hjelper deg gjennom vektnedgang og øker forbrenningen.4. Mandler, Er en fin kilde til protein og fett og hjelper deg med å føle deg mett og øker forbrenningen. Men ikke gå for for mange, de er rike på kallorier.5. Kylling, Er en god kilde til rene proteiner. Ved å tilføre mer proteiner i din diett, kan du senke andelen av karbohydrater  når du vil gå raskt ned i vekt.6. Laks, Er full av omega 3 og rike fettstoffer, dette er gunstig fettsyrer for vekttap. 7. Avokado, inneholder mye fett, men det har riktig type fett som din kropp trenger for å holde forbrenningen oppe.8. Blåbær, Er fulle av antioksidanter og har lite sukker. Disse går til de meste, grøten, smoothien, salaten, på protein-vaffelen osv.9. Grønn te, Naturlig grønn te øker forbrenningen og brenner mer fett, du vil føle deg oppkvikket og gir tilskudd av antioksidanter, den og hjelper kroppen å kvitte seg med avfallstoffer.10. Søtpotet, Hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt og påvirker en bedre forbrenning.

Hjerteklem!!!!!!!!

#matsombrennerfett #kosthold #vekttap #slanking #flat mage

 

Tigern går i dvale-modus med livet som innsats.Tigern har gått i dvalemodus. Ja det er helt sant. Jeg finner han henslengt rundt forbi, på de rareste steder, overalt hvor jeg befinner meg. Ikke det at han er klonet og at det er masse tigerpuser som mysser rundt her, nei. nei. Det er nok sånn at Tigern liker å holde seg sammen med flokken sin. Så derfor, så fort jeg forflytter meg, så følger han etter. Det som er utfordringen her er jo at Tigern har ullsokker på beina og tramper ikke så mye når han går....ja,vel...eh ok, muligens unntatt når han går ned trappen, for det høres ut som en flokk med ville elefanter. Men ellers så smyger han seg etter meg, å legger seg padde langflat rett ut og gjerne helst rett bak meg. 

"Denne hangen til å dilte etter mor er rett og slett risikabel Tiger " sier jeg i det jeg nesten-tråkket på pus å snur meg for å betrakte katterakkeren der han breier seg utover badegulvet, ca 20 cm bak beina mine. Han har uten forvarsel plantet sitt smekre velproposjonerte kropp der han finner det for godt, å så tar han sjansen på at jeg oppfatter han på mitt ryggekamera... det gjør jeg ofte ikke. Og sa snubler jeg i haler, søte små poter eller andre strategisk plasserte legemsdeler så kaffekopper eller annet flyr veggimellom...man redder det som reddes kan og det er helst katterakkerens legemsdeler  "Dette lukter det legevakt av pus "sier jeg med tydelig hentydning til et vist veterinær besøk. Er det en ting katta ikke takler så er det veterinær. Det er det aller værste han kan tenke seg etter skolebarn og skjærer og naboens nye bikkje.

Det er ikke så rart at han hater veterinær besøk  for når vi skal besøke veterinær så er det snakk om biltur i kattebur. Jeg vet ikke helt, men her er det litt som høna og egget. Vanskelig å si hva som er det værste bilturen eller katteburet.

Å få en tiger inn i katteburet, som da spriker med alle fire beina stivt festet i spenntak mot kanten av buret og liksom fester seg fast som en borre i alt annen enn innsiden av buret mens han hveser stygt, remjer advarende og vel, katterakkeren har sylskarpe klør og lange hoggtenner. Dette er stor sett en kamp på liv å død. Det lureste er å fange udyret i et sultent øyeblikk og det er nesten hele tiden, så det er 1-0 til meg.

Altså det jeg gjør da, man hiver inn en godbit. Den må være ordentlig greier. En biff eller noe sånt blir bra. Det må være noe stort, for hvis ikke, lukter han tegninga. Han har jo tross alt en viss stolthet. Med en så svær godbit blir så sjokka at han glemmer å tenke, det funker, da går han rett i fella og man kan bare slenge igjen bur-døra...fanget.haha. Han går ikke på samme taktikken to ganger da, så etter veterinæren er ferdig med sitt, så må veterinæren hjelpe til med å stappe katta nedi buret med tvang og svære verne hansker i skinn, et syn for guder.... Og så er det bilturen da.

Den bilturen tar bare to minutter siden Skien dyreklinikk ligger rett borti veien her, men katta tror hans siste time har kommer å han hyler, ja helt sant, han hyler og hyler så du nesten blir flau der du kjører. Dersom man kjører forbi noen folk på veien, dukker jeg liksom litt ned i førersete fordi jeg tenker de tror at jeg driver med dyreplageri, det er vel egentlig litt sant da, sett fra Tigerns perspektiv.... ja så da vet dere at vi går jo ikke frivillig til veterinær liksom, det er ikke så ofte på to do listen...

Så derfor blir jeg så oppgitt når han utsetter seg selv for potensielle nesten ulykker. Jeg sier til katta " Tigern, du vet jo at de fleste ulykker skjer i de tusen hjem" han bryr seg ikke, bare ruller seg over på den andre siden å snorker videre. Tigern ligger i dvale stilling abseluttelig over alt, Jeg finner han ofte sovende på min fineste duk, helst den rene som nettopp er strøket da selvsagt. I sengen min? Hallo! katterakker...i klesskapet mitt, ja, sant, du kan av og til dra ut en skuff og vips, der ligger katterakkerne og sover mellom dine hvite t shorter, de er sikkelig fine da, med tigerpels på...Han sover i kottet, innrullet i matter, i garasjen, på gangveien ærlig talt, da trodde jeg det var noe riktig galt, men neida han bare ruller seg rundt glad og fornøyd... Jeg har funnet han i veskene mine, i kofferten, under hekken ute, oppå fugleburet og på bikkjas soveplass på verandaen.

Det er som om han leter frem de utroligste plasser hvor han lager seg et rede og legger seg til lading. Jeg tenker av og til at han gjør det på gjors at han bedriver en slags maktkamp, vi skal liksom se hvem av oss to som vinner. Dette skal vi bli to om mor...hehe purr purr. Jeg har forsøkt å kjøpe han en sikkelig katteseng,sånn fint hule lignende katte-hus med blå og grå pels. men det var bare det at katterakkeren er alt for stor, jeg fikk bare halve katte inni det katte-huset, så da det måtte vi levere det tilbake i butikken. Vi bytta i noen lekre katte-pølser og det syntes Tigern var helt fantastisk, han malte i flere dager etter de pølsene. Så inntil videre må jeg bare finne meg i å ha pelsduker på bordet, t shorter med en halv pus på magen, katterakkere inntullet i ryer og at jeg ikke kan rygge trygt uten ryggesensor... 

God helg!

Hjerteklem!!!!!!!Pelsduken min da..


Oppå buret til undulatene, typisk at han våkner inne jeg har fått  knipset bildet hehe

Her er han tatt på fersken i å entre mitt klesskap for å ta seg en lur...

Altså, tigern har slanket seg etter dette bildet da.. han fikk sjokk av seg selv...går for sommerkroppen.

typisk flott å sove på mors strikketøy, det er gøy.
 

#kattentigern #tiger #katthistorie #dvalemodus 

Foto Callenge, dagens foto 14/365

Hei folkens, her er dagens foto. Og i dag har jeg en sikkelig godbit. Verdens søteste som jeg traff på dagens sykkeltur. En liten nusselig hårdot stakk frem fra under en port, og jeg måtte bare stoppe, fomle frem kamera og forevige skjønnheten. Tror nesten jeg skal lage en forstørrelse og gi til eierne av den lille søte hunden. Ha synes dere? søt? Jeg har valgt å gå for sort hvitt. Jeg glemte litt å kompensere for alt det grønne på nettsiden her. Uansett, jeg Synes motivet var så herlig at jeg følte at det triste grå,brun men snart grønne gresset ødela litt for inntrykket. Vanligvis er jeg veldig glad i farger egentlig. men av og til er sort /hvitt best.  Kan vi vise noen fler fra sykkelturen som i dag var lang ca 3 timer med pauser da altså og kose-stopp i byen. Jeg har en flott jobb altså. Her er et gjennomsnittlig sprekt menneske knipset av en jeg kjenner godt :) Hun prøve seg ut på kameraet mitt også, og jeg må skryte litt av deg altså. Det var noen gode blinkskudd du tok :) 

Ha en god kveld!

Hjerteklem. 

Dagens foto 13/365


Er et temmelig god ide som rett og slett ikke funket noe særlig på foto. Men men det er også en erfaring tenker jeg nokk. Ja vel da. jeg har laget papir figurer og strødd kake strøssel utover dem sånn at strøsselet skulle fargelegge fisken. Ja gøy var det jo, og en idee til å pynte kake neste gang det er annledning men sånn ellers synes jeg ikke det var noe sprut over dette. I tillegg slet jeg litt med å finne noe å ta bilde av egentlig. Jaja det er mange andre dager...
 

Sånn kan du style de Vide buksene

 

En av vårens trender som jeg har forelsket meg i, er de vide buksene. Ja,helt nytt er det jo ikke for disse har vært noen runder på catwalken i fjord også, men det er helt greit det. Vi er kanskje litt sånn sene med å oppdage at det finnes et liv etter skinny jeans. Ja for all del, det er vel sikkert nesten de eneste hverdags bukser jeg også har i skapet. Det er noe med det at når du først har blitt trygg på en type bukse, ja da holder man seg til dem superlenge. Kanskje alt for lenge... Kan jeg nevne sånn i fobi-farten at tights ikke er bukser...arg! selv om de er sorte... kan ikke jeg slutte å irritere meg over det snart, men ærlig, jeg klarer det ikke haha... ikke bra.

Den vide bukse trenden er lett å style inn mot 70 talls loock. Tips er her å kjøre på med trang kort topp, gjerne med hals og vid stor-skjorte, hva med et tynt langt kjede da snakker vi 70tis da. Bare ikke ha blomster i håret da, for da dåner jeg litt.

Ja hvis det ikke er din greie, har jeg testet croped topp og ermløse og skulderløse topper, og det er stilig. Fint å ha en varm genser over også dersom det trengs.Det er jo ofte litt kaldt i Norge :) eller man kan ha en penere jakke type dressjakke el hva med skinnjakke med slim fittet modell ala bikerjakke. 

Til vide bukser trengs det seriøse sko, da mener jeg enten sikkelig hæler, tydelige sandaler eller snekers som sier stil rett og slett. Jeg synes det ikke går med typ mokasiner eller ballerinas til dette antrekket. men folk er forskjellige så hvem vet? 

Her viser jeg hvordan jeg valgte å style de vide buksene til dette innlegget. Rent og enkelt, og ikke så lett å vise frem sorte klær egentlig.. Sjekk mor har rosa hår da haha...

Lykke til med din styling! 


#vårmote2016 #videbukser #styligngtips

Dagens foto 12/365. Sykkeltur i Skien.

Dagens foto er tatt med mobilkamera rett og slett. 😀 det var det eneste jeg hadde for hånden når jeg var på sykkeltur! Å for en god ide det var med sykkeltur akkurat i dag. Solen strålte og det ble riktig fin temperatur utover dagen. Vi hadde oss en riktig god rundtur i byen. Tittet på hus, hager og vårtegn underveis.

Vi kom til Bakkestranden og der stoppet vi litt. Da fikk vi besøk av ender og to svaner. Han ene svanen gjorde seg riktig fin og bruste med fjøra for riktig å si noe sånt som " hei se på meg, jeg er den kjekkeste svanen her på elven, jeg er nokk dagens foto.

Så da ble det sånn rett og slett. Vi holdt på å skremme livskiten ut av han underveis foresten, for plutselig dultet vi til en av syklene så den falt i elven og da ble svanefar litt streng hehe men han skjønte nok at det var et uhell. Håper vi er tilgitt

Hjerteklem!!!

Dagens foto 11/365Dagens foto, er tatt på medlemsmøtet på Grenland fotoklubb. De fine gamle vinduene var utrolig skitne men lyset gjennom de liksom lokket meg bort i kjøkkenkroken for å ta en nærmere titt. Utsikten ut der er bare helt magisk. Her har vært en gammel flott herskapelig hage og det er fortsatt litt rester etter gammel glanstid. Jeg får jo tanker om damer med fine kjoler og hatter hvor de sitter å syr korssting under bøke trærne. Ingen magi med innstillinger eller andre triks, rett og slett knips det du ser og vips... sånn ble det.

Dagens foto 9/365 og 10/365
Foto fra i går, jeg ikke rakk å poste..ble sene kvelden da sånn alt for fort hehe jaja her er jammen et selfie :) ojoj... SE! mor har rosa hår ! og jeg elsker det;og du kan bare vaske ut fargen i med en til to hårvask, så greit. Men jeg tror jeg vil ha denne fargen som permanent farge i vår. Hva tror dere? blir min vårlook liksom

Jeg hadde assistent til å knipse bildet mens jeg stilte inn alt selv, så det ble som det ble... Jeg er ingen modell haha men jeg begynner å skjønne hvor vanskelig det er å være modell, det er ikke lett å få til et utrykk og posering ol.. hatten av til alle modeller dere er utrolige. 

Her der dagens foto fra en tur med fotoklubben til Bøkeskogen i Larvik. Der hadde jeg ikke vært før men åh for et sted, jeg drar nok tilbake dit flere ganger. Bildet er tatt med Hvit bakgrunn dandert bak blomsten, har superrask lukkertid fordi det blåste å da er det utrolig vanskelig å ta bilder ute av små ting. Glemte stativet mitt hadde jeg også men høy ISO, liten blender og tålmodighet og en stødig hånd, så ble bildet bra og superskarpt... untatt på nettsiden da haha..vel vel. Man kan faktisk se pollen som ligger på støvbærerne på blomsten. For å komme så tett på må man bruke mellomringer og makroobjektiv. 

Ha en fin søndag kveld!

Hjerteklem!!!!!!

Dagens foto 8/365Dagens foto er meg og min beste venn Ville. Ønsket å ta et symbolsk bilde av vårt vennskap gjennom snart 10 år. Godjenta vår med det store hjertet! hun går gjennom blod og ild for mor og jeg bare elsker henne for det. For de som ikke henger helt med nå så, har jeg rett og slett gitt meg selv tidenes utfordring. Jeg skal ta et foto hver dag, av hva som helst og med hvilke kamera som helst...foto er foto..nesten hvertfall. Måler er å lære mer, blir dyktigere utvikle seg komponere bli kreativ i hverdagen og ha litt smil og glede i hver eneste da i et helt år. Foto er sånn for meg at det blir jeg sikkelig glad av, jeg elsker å ta bilder, men er ikke så happy for å være modellen selv. men alt for kunsten da. 

I dette bildet valgte jeg å skru opp isoen, droppe blitz og ha en stor åpning tro jeg gikk for 1,8 og så rask lukker som mulig ca 120. jeg liker egentlig i orginalen at du ser konturen av Ville i bakgrunnen. Vignetteringen kommer av seg selv grunnet stor åpning og rask lukker, det blir jo fint synes jeg. er litt mer gyllent i photoshopp enn det som kommer frem her da men. Se gjerne på Instgram og følg meg gjerne, jeg følger de som følge meg :) under TinaAileen

Ha en god kveld!

Hjerteklem!!!!!!!

#365challenge

Tigern liker ikke Sykkel-værEt vårtegn som er helt sikkert som banken er når det er sykkel-vær, og det er det nå. Tigern er sånn passe mellomfornøyd når det gjelder sykling. Han er ikke riktig fortrolig med dette. Han tenker at de skumle skolebarna kommer snikende innpå bakfra, i mye raskere tempo enn han er vant med. Det er lett å beregne skumle skolebarns bevegelsesmønster om vinteren, for da går alt i sakte kino. Masse tøy og svære støvler roer ned tempoet. Men når det er sykkel-vær da er det annerledes.

Her forleden kom det en sånn syklist syklende i godt tempo og ganske lydløst egentlig, Tigern vekker til og skvetter høyt,rett opp i lufta og lander langt ut i grøfta litt sånn for sikerhetskyld...Han glaner irritert bort på meg og schæferen på morgenturen, liksom for å klage litt, hehe jeg kan ikke annet en å snu meg litt bort for å skjule et flir, han er nå rar å den katterakkeren..Jeg er sikker på at kunne katta snakke Norsk så hadde det kommert noen gloser etter de syklistene. Mulig det hadde blitt en reprimande om at syklister tross alt skal ta hensyn til myke trafikanter på gangveien og at sånn råsykling, ja det skal han ha seg frabedt. Husk på sykkelvettreglene!!!!!! ...ja det finnes slike sykkelvettregler altså, de er nesten sånn som fjellvettreglene, bortsett fra at man ikke trenger å rope løype og grave seg ned i tide.

Det er jo ikke helt risikofritt dette med sykling heler da, kan jeg melde til en meget fornærmet Tiger, jeg har nemlig drevet med sånn sykling til jobben aksjon tidligere. Så jeg snakker av erfaring når jeg innrømmer at å anbefale sykling til jobben, som en slags grønn resept? og at det skal reduserer risiko for hjerte og karlidelse? må jeg si er direkte feil. Det er nemlig sånn at når du blir nesten-påkjørt i trafikken ca tre til fire ganger i uken fordi bilister rett og slett ikke gidder å ta hensyn eller overholde vikeplikten, ja da har hvertfall jeg puls i 160 og blodtrykket stiger faretruende høyt.

Det er nemlig ikke sånne lekre sykkelstier og gangfelt meld lys på og sånne fancy ting utenfor Norgens snart eneste by, Oslo, og vi bor jo ikke der. Dyrt blir det å, når man stadig må kjøpe ny sykkel og sykkeltøy fordi du blir påkjørt i fotgjengerovergangene, "Tiger" sier jeg,"jeg har lurt litt på om de syklist fiendtlige bilistene sikter litt, sånn egentlig"... "Så å si at dette kan redusere sykefraværet på arbeidsplasser må man ta med en klype salt, det er vel heller arbeids nærværet som blir redusert tenker jeg". "Men vi gir oss ikke uten kamp Tigern" 

"Jaja Tigern", sier jeg og leter frem mitt fartsvidunder av en sykkel fra de dype kroker i garasjen. Jeg har meldt meg på årets sykle til jobben aksjon jeg altså, og jeg er i gang med tjuvtreningen. Ikke et vondt ord om sykle til jobben aksjonen altså, det er flott tiltak! Starten blåses avgårde den 19 April og så sykler vi frem til 17 juni.... "Det er ikke rare aksjonen når vi ser det i verdens målestokk Tigern" sier jeg. Han snuser på sykkelen til mor og sirkler litt rundt doningen."Vi redder ikke akkurat hele verden på den korte tiden,kanskje et par kvadratmeter hvertfall. "men alle monner drar og vi må jo ta ferie også da.

Jeg forklarer Tigern at det hevdes at dersom vi sykler til jobben så sparer vi miljøet for avgasser, vi sparer penger, vi blir mer glade, vi sover bedre, og får mer arbeidslyst og det er står at vi kommer til å suse forbi bilkøen.... "Det siste der tenkte jeg litt på i dag Tiger, når jeg "suste" forbi køen i god stil over broen" "jeg tenkte ja akkurat i den køen der,pleier jeg å sitte å kose meg med radio og medbrakt kaffe" "men her peser jeg avgårde med håret til alle kanter, tomatrød  fjeset, svett å fæl og lungene fulle av eksos, dette er kjempesunt og ååååh nå er jeg rolig og avstresset ja..... etter den tunge bakken der....ja ingen sa det var helt perfekt heller da. Tigern" Men Sintef mener at når vi er ute å sykler i guds frie natur skal vi kunne oppleve en stress reduserende synergieffekt mellom naturopplevelsene og syklingen. Følelsen av velvære skal øke i takt med reduksjon av psykiske spenninger."

Så da Tiger er det bare å slappe av, sette deg trygt å godt langt unna syklister men ha dem innen synsfeltet, så vil du snart oppleve synergieffekten komme strømmende rett inn i hjerterota, jeg tror jeg tar frem en campingstol å kaffetermos å setter meg her sammen med deg jeg, så kan vi glane på dem sammen mens vi venter på synergieffekter og  psykiske avspenninger. Ha en god fredag!!!! 

Hjerteklem!!!!!!!

 

#sykkletiljobbenaksjonen #sykling  #bedriftshelse #tiger #tigerhistorie #katt #katthistorie #katthumor

 

Dagens foto 7/365Dagens foto ble tatt inne siden det regnet og jeg ikke hadde veeeldig lyst til å gå ut å være kreativ ute. Da ble det sånn kreativt inne istedenfor. 

Jammen det ble jo gøy. Har kastet meg på nok et flattlay. Her serveres blomster-te. Så da ble det å maltraktere en bukett med blomster å frem med blitz igjen. Ble da sånn skapelig tenker jeg. Jeg merker at jeg tenker på valg av motiv og hva som fan funke den dagen med det lyset jeg har og det er virkelig en prosess. Så da tenker jeg utfordringen er helt flott jeg. 7 bilder tatt, 358 igjen hahaha det er mange...

Ha en fin kveld.

Hjerteklem!!

Dagens fotoNår man er helt innstilt på et skikkelig godt portrett, og eneste modellen som er hjemme er katta...ja da blir dagens portrett av katta. Men til modellens forsvar må jeg legge til at han var vennlig innstilt både på å posere og by på seg selv, så jeg fikk det akkurat slik jeg ville. Han nektet å smile altså... like greit egentlig. Ellers har jeg egentlig kommet på den supre ideen og gjøre en trim øvelse mens lightroom laster opp bildene, det er jo egentlig lurt. Sånn pause knebøy liksom hehe.. jeg prøver så får vi se hvor mange men rekker før bildene laster seg ferdig. Jeg må jo innrømme at bildet egentlig er både sylskarpt og med gode fargetoner. Det endrer seg overraskende mye når det legges ut her... det er bare det jeg blir litt F på egentelig. Ellers må jeg få tak i ny paraply brakett ting til min fotolys stand så nå må jeg på nettshopping.

5 tips til vårrengjøring av din helse.Våren er tid for vekst og ny start! Jeg blir nye mer motivert til å fikse, rydde og ordne når våren er her med lysere kvelder og mildere vær. I dag har jeg til og med plukket de første hvitveisene. Nå står de å lyser på kjøkkenbordet og nesten skriker DET ER VÅR!!!! Er det ikke deilig! Om våren blir jeg mer motivert til å komme meg ut og være i aktivitet! Det er tid for å rydde bort vinteren i hus og hage, men hva med deg selv? er det ikke også på tide med en liten vårrengjøring i din egen helse?

Kan hende det er en god investering å ta en evaluering av din helsestatus og sjekke hva som kan være godt for deg og kroppen din akkurat nå. Tenk deg om hva som skal til i din hverdag for å føle litt mer velvære å sett det opp på dagsorden. Det kan være alt fra en deilig spa time, aromaterapi, Yogatime, helsesjekk og legen, fotbehandling,tar du vitaminer regelmessig?, detox, peeling, ansiktsmaske, hyggelig selvutviklings bok, ny solkrem, trimme, rydde plass til frukt å bær i frokost menyen, ny spilleliste til trening, planlegge noe å glede seg til... osv osv.

Her kommer jeg med 5 forslag til vårrengjøring av din helse!

1. Stress ned, ikke bare hvil deg men jobb med stressnivået. Jobb med pusteøvelser og avspenning for virkelig roe ned. 

2.Sjekk menyen og rydd plass til mere grønnsaker, frukt og bær! 

3.Vær aktiv på en gøy måte. Hva med sykkeltur og piknik? 

4.Gi deg selv tid til en god peeling av hud på kropp og en super ansiktsmaske. Hva med fotpleie og neglepleie. En hårkur hos frisøren. Kjøp ny solkrem kast den  gamle. 

5.Boost opp din selvfølelse, skryt av deg selv til deg selv hver kveld! Gi deg selv anerkjennelse. 

Lykke til.

Hjerteklem!!!!!! 

Photo dailyDagens fangst i kamera, boblekunst i Porsgrund. I dag var det supergrått vær og ikke noe trivelig ute, men likevel har jeg hatt min første sykle tur til jobb. Det var sånn passe stress å sykle til jobb, ja, dere vet...i siste lita flyr du rundt å leiter etter,regnbukse og sekk. kan jo ikke sykle med veske liksom; og hjelp! jeg må ha med skift, for man blir jo litt svett av å sykle. Og nei, man kan ikke ha de pene skoa de blir jo stygge av å sykle, nei de gamle må på, Og maskara må tas med og ikke på før du drar, blir så rart med pandasminke på jobb og så håret som du fikset nydelig i sta.. ja man sykler jo ikke uten hjelm heller da, så det var den sveisen. Hvor er hjelmen tro???Og så ditt og datt og sånn stresset jeg rundt da til blodtrykket var i 140 minst, da følte jeg at hverdags trimmen var unnagjort egentlig...Hurra for sykling til jobb :(  blir vel bedre etterhvert da...

Slik får du en sunn og veldig smaksrik lunch-boks

Jeg har fått utrolig mange kommentarer på at jeg har hjemmelaget salat til lunch. Ja! det er helt riktig, det er min favoritt lunch boks. Og neida det er ikke kjedelig. Det er utrolig mange varianter å kreere, du må bare bruke litt fantasi og tenke gjennom hvilke smaker som passer deg. Det er greit å holde seg til en eller to hoved smaker, slik at det ikke blir helt tivoli. Og så er det viktig at dressingen passer til salaten og til energiinnholdet. Det er ganske mye kalorier i en ss dressing faktisk ca 100 kacl, da ser du hvor fort det er å gå fra en sunn og lett lunch til en kaloribombe :) 

Jeg skal presenter noen forskjellige varianter så kan du få tips til din lunch boks. Jeg har som regel i ca 120 gr kjøtt, noe mindre dersom jeg har i pasta. Jeg bruker en ss dressing, eller jeg går for naturell yoghurt den er mye magrere og man kan ha mer av denne. Yoghurten kan du selv smaksette med krydder. Vanligvis er jeg ikke nøye med mengde med grønnskaker, kun de som er søte typene blir rasjonert :) som paprika,cherrytomat,avokado,druer,appelsin,sukkererter eller mais. Så da er det bare å mikse i vei i matboksene folkens, dette er superlunchen :) 

Salat med: pasta, skinke, ost, tomat og bladsalat.

 


Salat med: Avokado, jordbær, fetaost, spinat, løk og bladsalat, balsamico

Salat med: røkt skinke, melon, agurk, bladsalat dryss med ost. Salat med stekt laks, bladsalat,paprika,oliven,feta,agurk. Yoghurt dressing.Salat med: biffstrimler, bladsalat, tomat, agurk,paprika.

 

Salat med:  kylling, pasta, tomat, bladsalat, spinat, kikerter
Salat med: egg, bladsalat, tomater, rødløk 

Så da har du fått litt inspirasjon til lunch boksen den kommende uke. lykke til.

Hjerteklem!!!!!!

#salat #matboks #sunlunch

 

Photo daily

 Oseberg skipet. Søndagsturen og dagens foto ble tatt i Tønsberg. Ikke det aller beste været men sånn er det bare. Var ikke så mange folk heller som snublet rundt på bryggene så da fikk man god plass til å se seg rundt. Vikingene i Tønsberg er jammen i gang med å snekre seg enda et nytt skip langs bryggen. Litt artig å se litt fra prosessen. Og en artig liten ting i dag... Dukket om en helt ekte viking med boblejakke i det Oseberg skipet, han poserte villig med skjold og sverd og det hele haha flirer... ja jeg må legge med bilde da så dere ser litt mer...


Livsfarlig boblejakke VikingAkterenden på Oseberg skipet
Her er det skipsbygging på gang ser dereOg noen søndags-folk på brygga da...

Dagens Foto
Blomst til meg, fordi det fortjener jeg i dag! Av og til er det bare sånne dager når alt er litt grått. Da må man unne seg litt gleder, så idag ga jeg meg selv en blomst og sa det som det var, rett fra levra: " Tina, du er jammen meg både flink og pen, du gjør så godt du kan med det meste det er bra! sikkelig bra innsats! medaljeplass og skryt fortjener du i dag. Så kan surpomper som aldri gidder å like noen ting bare seile sin egen sjø, det betyr ikke noe i det lange løp! Hurra for at du tør og vill !!! Du er modig, følg din drøm! 

Tigern, en helt i pels!!!!!!Jeg har lagt merke til noe undelig i atferden til Tigern de seneste dagene. Ja... ikke for at det er noe rart i seg selv egentlig, den katterakkeren, han er jo som et lite univers helt alene. Men han beter seg plutselig litt annerledes, og jeg har ikke lagt merke til dette før. Mulig det bare er et virus og at det går over etter noen uker men likevel. Dette er rett og slett litt rart. Tigern har begynt å oppføre seg som en vaktbikkje. Ja! du leste rett, som en vaktbikkje...

Ja, han har ikke startet å så å gjø ved porten akkurat, men har har tatt opp noen at bikkjas vaner. Jeg vet ikke om det er sånt man sier høyt i katteverdenen egentlig, så mulig vi må holde dette helt sånn diskret for oss selv. dette kan være litt flaut for Tigern. jeg har ikke sjekka ut om han er helt fortrolig med denne legningen helt ennå og det kan hende han vokser det av seg som det heter, så inntil det får vi forsøke å holde en sånn stilltiende, men megetsigende og nikkende gjenkjennende til det liksom. 

Som nevnt så har vi jo flyttet stuen vår opp i 2.etg, mens 1.etg pusses opp etter alle husbondens kunster og de er mange. Men her har det nok skjedd en liten snurr i hodet på pus. For han var nemlig ute når flytteprosessen pågikk, og når han kom tilbake glad og fornøyd for å innta godplassen på pelsduken til mor, ja da var hele stua ryddet bort: Sjokk og vantro. Dette skjedde rett etter at yngste medlem på familietreet flytta for seg selv og dette var også litt av et sjokk, han gikk å remjet og ropte på flokken i flere uker før han roet seg, og etter det, har jeg sett dette nye... denne voktingen, ja når jeg setter det i perspektiv slik som dette, da kan jeg jo se tegninga litt egentlig.

Det som hender her er er følgende..Katta, som er i 2.etg, hører ett eller annet fra 1 etg, reiser seg for å lytte litt mer, for så mjaue høyt å storme ned trappen?? hæ??? igjen sitter jeg og bikkja å glaner. Jeg sier litt sånn til bikkja "hei, det der var vel egentlig din jobb?" bikkja skjønner ikke noe, og lunter etter for å se den også, men uten den vanlige bjeffinga, hun er vel rett og slett flau tenker jeg. Når jeg titter etter så står den vaktkatta klar, å nistirrer på døra om om han er helt klar til dødlig angrep dersom det kommer ubudne gjester for å ta favoritsove plaser, stuer eller medlemmer av flokken. Denne besyndelige atferden har gjentatt seg opptil flere ganger og av og til har jeg sett han i en snikende anngrepstaktikk ned trappen for å ta..."noen"..skumlinger, Tja så da kan jeg legge til at akkurat nå, for eksempel når jeg skriver om dette rare, ja da ligger han ved siden av meg her når jeg skriver, å sover "tilsynelatende" i superheltstilling, ser nesten ut som han flyr, men "vips" så hører han en lyd, og han er helt klar opp på alle fire poter klar til "å redde verden eller noe sånt"

Jeg er usikker på om katta lider av sjokk, om han har fått en ny fetish som superhelt eller rett og slett er under omskolering. Sjokk teorien er jo egentlig klarert. men om han skulle føle seg som en superhelt?  som en slags kappekledd katt, ala Batman og redde jomfruer i nød og banke opp skurker. Det siste der, det vet jeg med sikkerhet har skjedd, for her i går var det observert av sikre vitner at katterakkeren var i høylydt diskusjon med fremmendkatta om territorier og sånt, det gikk ikke særlig fredelig for seg og varte i fire timer ca. Når han kom inn, veldig fornøyd med seg selv, Da var han uten en skramme akkurat som Batman..Det er mulig det er catwoman men det tror jeg ikke, siden Tigern dessverre ble kastrert (RIP alle ungpusers kvinnehjerter) i ung alder, med mindre... nei nei..la det ligge

Altså om Tigern er under omskolering er jo ikke helt utenkelig siden det tross alt et bikkja som har stått for det meste av katteoppdragelsen her i huset, det var bikkja som tok på seg det ærefulle oppdraget å være mor for katterakkeren og derfor har han blitt oppdratt etter hva bikkja tenker passer seg best for en katt av hans kaliber og det er ikke lite. Han må finne seg i hundevasking, gå morgentur, få hilsen med et langt slikk over ørene og sniff i baken, vente på tur når vi skal ut døra... førstemann ut er tråkket i hjæl, At det ikke er lov å leke løpe inne, at å leke med ball er den eneste godkjente leken. Sitte når han får godbit og mat. Og annet som er nyttig å kunne. Jeg viste bare ikke at han også nå er oppdratt som en slags securitas-katt.

Jeg føler liksom at jeg plutselig er mye tryggere nå når Tiger er securitas-katt, så neste gang det kommer en sånn ung, pen,velstelt og alt for velkledd for alderen mann, med optimistisk blikk og småfrekke og rappe kommentarene for å selge meg alle de vidunderlige, overprisede, alarmene sine, Ja da skal jeg stå klar med vaktbikkje, securitas-katt med helte-nykker og død i blikket. Da da skal han få servert hele historien mens bikkja gjør i bakgrunn og securitas-katten sirkler seg inn på byttet, og da tenker jeg at jeg får målbundet den prinsessa en gang for alle.

Så da må jeg bare si til skrekk og advarsel til den stakkar som vurderer å ta seg ubudt inn i mitt hus, det gjør du på eget ansvar. Mulig du kommer inn, men ut kommer du ikke. For her blir du hilst hjertelig velkommen av en krigersk ninja hær som har satt sin ære i å forsvare hjem, Konge og fedreland. Så er du advart.

God fredag. 

Hjerteklem!!!!!!!!


Her tror man nesten Tigern sover???

Å, nei da, han følger nøye med....se det superhelt-blikket!!!

 

 

#tigernsomsuperhelt #Tigern #katthistorie #katthistorie
 

365 daily. Det første bildet i utfordringenJeg har bestemt meg for å ta et bilde hver dag i et helt år! Tja, det høres ikke så galt ut tenker du det er tross alt bare et bilde. Jeg har tidligere forsøkt med en måned og holdt på å daue, hehe.... så da går vi får et helt år da vettø! er jo ikke noe utfordring hvis det ikke svir litt :)

Jeg at det er hyggelig å dele det her, med dere! Jeg har hørt andre som har utført utfordringen tidligere si at de virkelig har vokst som fotografer på denne reisen. De forteller at de ble mye mer oppmerksomme på verden rundt seg, la mer merke til lys, motiver,inspirasjon og rett og slett hadde det gøy underveis med masse læring. Ja, da vil jo jeg også forsøke.

Jeg kommer til å bruke de kamera jeg har tilgjengelig der jeg er, så det varierer fra fullformat til mobilkamera sånn blir det bare. Motiver blir omtrent hva som helst og målet er å ha det gøy med bittelitt foto hver dag! Hurra! Jeg vet at (unnskyld hvis jeg fornærmer noen) Lysgjengivelsen på foto i hjemmesiden her ikke er den aller riktigste, så det må jeg bare leve med. Jeg skal forsøke å redigere så greit som mulig med dette i tankene. Men jeg kommer ikke til å redigere meg i hjel, det blir litt sånn som det er. Jeg skal ta et bilde fra hver dag, og neida ikke 7 på søndag liksom :) Er det flere som tør å slenge seg på ?

Det første bildet er fra naboens blomsterbedd og viser hvordan våren blomstrer frem og viser bier i full jobb med å sanke nektar. 

Hjerteklem!!!!

, Skien

Jeg heter Tina Aileen Johansen og er gift med den beste! Jeg har flotte voksne barn som jeg er utrolig glad i. Jeg elsker hverdager og følelsen av glede i de små ting. Jeg elsker foto, dyr og skjønnhet. Livet er for kort til ikke å nyte hvert sekund, så la oss feire dagen!

hits